Als de eetclub weer bij ons langskomt wil ik altijd iets nieuws uitproberen. Deze baked alaska wilde ik altijd al een keer proberen en toen ik hem pas in een van mijn favoriete bakprogramma's zag langs komen wist ik het zeker. Dus heb ik op internet een recept opgezocht van een chocolade baked alaska en ben ik aan de slag gegaan. De bodem is gemaakt van een chocolade cake met daarop zelfgemaakt
chocolade-ijs. Het recept van het ijs heb ik uit een boek wat ik pas gekocht heb, met super lekkere ijsrecepten en dit chocolade-ijs was dan ook geweldig. Ik was bang dat het ijs snel zou gaan smelten, maar dat was eigenlijk helemaal geen probleem. Om hem af te maken gaat er een laag meringue schuim op het ijs en dan gaat de taart een paar minuten in de oven om de meringue een beetje bruin te laten worden. Het resultaat was een super lekkere chocolade baked alaska, waarbij het koude ijs en het zachte warme meringue schuim een geweldige combinatie zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten