Pagina's

vrijdag 5 juli 2013

Spekkoek dessert

Voor de eetclub was ik op zoek naar een tropisch dessert, om goed aan te sluiten op de Indonesische rijsttafel die we als hoofdgerecht hadden. Als ik aan Indonesische desserts denk, denk ik al snel aan spekkoek en toevallig had ik pas op tv gezien hoe deze gemaakt worden. Dus ik heb dat recept opgezocht en ben aan de gang gegaan. De spekkoek wordt laagje voor laagje gebakken en is daarom redelijk bewerkelijk, maar was verder niet erg moeilijk om te maken. Om het dessert af te maken heb ik ook nog bananen macarons gemaakt en ananas ijs. Het ijs was niet goed in bolletjes te scheppen omdat het erg hard was, dus heb ik er puntjes van gesneden en in de kokosnoot schil geserveerd. Om het helemaal af te maken en wat kleur te geven heb ik nog wat vers fruit toegevoegd.
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...