Pagina's

zondag 1 september 2013

Apfelstrudel

Op tv zijn kook- en bakprogramma's nog steeds erg populair en ik kijk er ook graag naar. Bij verschillende programma's had ik al gezien dat ze bladerdeeg maakte en ik wilde het ook een keer proberen. Dus heb ik een recept op internet opgezocht en uitgeprobeerd. Het was een recept voor snel bladerdeeg, maar het maken kostte toch nog best veel tijd. Het bladerdeeg heb ik gebruikt om apfelstrudel te maken. De vulling is een mix van dunne plakjes appel, rozijnen, kaneel en suiker. Het deeg rol je uit tot een grote lap en hierop leg je de vulling. Hierna vouw je beide zijden van het deeg naar het midden en plak je het deeg aan elkaar met een ei-melk mengsel. Voor het bakken bestrijk je de bovenkant ook nog met het mengsel waardoor het mooi gaat glanzen als het gebakken is. Het bladerdeeg was niet helemaal gelukt, er ontstonden geen losse laagjes, maar hij smaakte wel erg lekker.
 
 

  

1 opmerking:

  1. ooh lekker! wij hebben laatst ook nog van die vanillesaus meegenomen uit duitsland, dat hoort er eigenlijk ook bij, hè!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...