Pagina's

donderdag 14 februari 2013

Kersen macarons

Ik wilde graag een keer macarons maken.
Macarons zijn kleine ronde koekjes met een vulling die in veel verschillende smaken te maken zijn. Door de bolle ronde vorm en de verschillende kleuren zien ze er erg leuk uit. Het maken was alleen wel wat moeilijker dan verwacht.
 
Het heeft even geduurd, maar dit is het resultaat van de vierde poging en hiermee ben ik erg tevreden. De macarons hebben (in tegenstelling tot de vorige keren) een bolle gladde bovenkant, een voetje wat er luchtig uitziet, ook de binnenkant was gebakken en ze gingen makkelijk van de bakplaat.
 
 Voor deze roze kersen macarons heb ik wat rode kleurstof door het recept heen gedaan. Het recept bestaat uit opgeklopt eiwit, amandelpoeder en poedersuiker. Bij het maken is het erg belangrijk dat je het eiwit stijf genoeg hebt geklopt. En dat je als je bij het mengen van de ingrediënten, niet alle lucht uit het eiwit haalt (dit ging dus mis bij mijn vorige pogingen).
De vulling bestaat uit slagroom en gepureerde kersen.
Ik had bij de helft van het recept cacao toegevoegd om chocolade macarons te maken met ganache vulling, maar die waren toch iets minder mooi geworden. Ze smaakten, net als deze kersen macarons, wel erg lekker.
 
 
 
  
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...